Općina Jajce

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

dandrzavnosti1U povodu obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Jajcu će u subotu, 25.11.2023. godine, biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce. Prije održavanja Svečane sjednice bit će upriličeno  polaganje cvijeća na spomen obilježja.

Pozivamo građane Jajca, udruženja i političke subjekte da svojim prisustvom uveličaju svečanost obilježavanja ovog važnog datuma u historiji Bosne i Hercegovine. 
 
Polaganje cvijeća na spomen obilježja u Jajcu bit će upriličeno u subotu, 25.11.2023. godine u 9:30 sati. Cvijeće će biti položeno na Spomen fontanu oslobodiocima Jajca, Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima Jajca i Spomen obilježje poginulim braniteljima HVO-a.
 
Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce održat će se istog dana s početkom  u 10:00 sati u Velikoj sali Općine Jajce.
 
Čestitku građanima u povodu ovog značajnog datuma u istoriji Bosne i Hercegovine uputili su Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić:
 
Poštovani Jajčani i Jajčanke,  
 
Upućujemo Vam iskrene čestitke u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH, praznika koji označava historijski kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države. 
 
Odluke ZAVNOBiH-a,  kao temelj bosanskohercegovačke državnosti i danas, 80 godina kasnije, trebaju biti naš putokaz i naša obaveza da poštujemo i čuvamo istinu o viševjekovnom identitetu Bosne i Hercegovine. Ove i buduće generacije naroda i građana Bosne i Hercegovine imaju obavezu očuvanja državnosti Bosne i Hercegovine, a naš grad u kojem su se rađale države, grad ponos Bosne i Hercegovine, simbol je i potvrda bosanske državnosti na što moramo i trebamo biti ponosni.
 
Neka nas ovaj značajan datum osnaži u naporima da BiH učinimo boljom, ljepšom i uspješnijom sredinom za život svih nas.  Zajedničkim radom doprinesimo da budemo ponosni građani naše države, a Bosna i Hercegovina ravnopravan partner ostalim evropskim zemljama, jer to možemo. 
 
Dragi sugrađani, sretan vam Dan državnosti BiH!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan
Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine