Općina Jajce

Održana Info sesija o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“

info sesija usaid1U Jajcu je održana Info sesija o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“ na kojoj je predstavljen Lokalni investicijski fond nastao udruživanjem sredstava lokalne zajednice i USAID-ovog fonda. Ova saradnja potvrđuje transparentno i odgovorno upravljanje sredstvima za našu zajednicu, a istovremeno je i primjer dobre prakse s fokusom prema investicijama povezanim sa dijasporom.

Opširnije...

Anketa za umrežavanje dijaspore iz općine Jajce

1AnketaOpćina Jajce u saradnji sa USAID projektom „Diaspora Invest“  sprovodi aktivnost umrežavanja dijaspore. Ukoliko vodite porijeklo iz općine Jajce, direktno ili po roditeljima, molimo da se prijavite i popunite anketu. 
 
Baza kontakata koristit će se isključivo u svrhu uključivanja dijaspore u lokalni ekonomski razvoj.
 
Općina Jajce zahvaljuje Vam se na učešću. 
 
ANKETU preuzmite na linku OVDJE
 

Otvoren Poziv za bespovratna sredstva projekta "Dijaspora Invest"

dijaspota invest vizualObavještavao vas da je otvoreni godišnji poziv za dostavljanje zahtjeva - Dodjela grantova/bespovratnih sredstava putem Fonda malih grantova kroz USAID projekat "Diaspora Invest". Poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjen je za podršku kvalifikovanih i registrovanih mikro, malih i srednjih preduzeća u općini Jajce. Poziv je otvoren s ciljem poticanja direktnih investicija uz saradnju s dijasporom. Općina Jajce jedna je od 23 partnerske jedinice lokalne samouprave USAID-ovog  projekta „Diaspora Invest“.
Online aplikaciju preuzmite klikom na DIJASPORA INVEST
 

Poziv na Info sesiju o zajedničkom fondu Općine Jajce i USAID projekta „Diaspora Invest“

Dijaspora invest infosesijaUSAID projekat „Diaspora Invest“ u saradnji sa Općinom Jajce organizuje info-sesiju u okviru koje će biti predstavljen Lokalni investicijski fond, nastao povezivanjem sredstava lokalne zajednice i USAID-ovog fonda. Ova saradnja je potvrda transparentnog i odgovornog upravljanja sredstvima, a istovremeno je i primjer dobre prakse fokusa prema investicijama povezanim sa dijasporom.

Opširnije...

Poziv za bespovratna sredstva USAID projekta Diaspora Invest u saradnji sa Općinom Jajce

Dijaspora Invest JajceObavještavamo zainteresovane da je otvoren Poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjen za podršku kvalifikovanih i registrovanih mikro, malih i srednjih preduzeća (MSP) u općini Jajce. Poziv je otvoren u saradnji sa USAID projektom Diaspora Invest, s ciljem poticanja direktnih investicija uz saradnju s dijasporom. 
 
 
 
Dijaspora Invest Jajce1
 
 
 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Dijaspora