Općina Jajce

Svečano otvorene „Male olimpijske igre“

male olimpijske 2Intoniranjem državne himne i uz prigodan zabavni program koji su pripremili ovogodišnji domaćini, učenici Osnovne škole „Berta Kučera“, danas su u Jajcu, u Gradskoj sportskoj dvorani otvorene „Male olimpijske igre“ jajačkih školaraca, učenika osnovnih i srednjih škola sa područja općine Jajce. Ova sportska manifestacija, koja se održava već petu godinu u organizaciji Udruženja pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Jajce prilika je za djecu i mlade da pokažu svoje sportske vještine, ali i da se druže. Ove godini izostalo je učešće Osnovnih škola „13. rujan“ i „Braća Jezerčić“ što žalosti, jer su time uskraćeni osnovci ovih škola da odmjere svoje sportske vještine i znanja, ali i da se druže sa svojim vršnjacima.

Opširnije...

Obavijest o obustavi saobraćaja na dan 18.5.2024. godine

web grbObavještavamo građane da će u povodu održavanja manifestacije V Dječiji festival folklora „Jajce“ i Smotre folklornih društava biti obustavljen saobraćaj ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića u subotu, 18.5.2024. godine u vremenu od 17:00 do 22:00 sati.
 

Festival 'Pozorišne/Kazališne igre BiH' u Jajcu 28. juna

43 pozorisne pressFestival "Pozorišne/Kazališne igre BiH" u Jajcu bit će svečano otvoren 28. juna, a organizatori su ove godine pripremili bogat program sa premijerama predstava, izložbama, promocijama knjiga, amaterskim i dječijim predstavama te muzičko-scenskim komadima.

Opširnije...

Održana radionica „Odgovor na katastrofe u prva 72 sata”

CZ obuka 1Općina Jajce bila je domaćin dvodnevne radionice upriličene za članove Općinskog štaba/stožera civilne zaštite i predstavnike ostalih struktura zaštite i spašavanja na području općine Jajce. Radionica na temu „Odgovor na katastrofe u prva 72 sata” održana je u organizaciji Tima za podršku civilno vojnoj saradnji pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Opširnije...

Čestitka Načelnika općine Jajce uz Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

danpobjedelogoPoštovani sugrađani, 
 
Danas se obilježava Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.
 
Ponosni što naš grad baštini dugu tradiciju antifašizma, naša obaveza je da njegujemo i čuvamo sjećanja na tekovine antifašističke borbe i da gradimo domovinu dostojnu svakog čovjeka. Bosna i Hercegovina je neodvojivi dio Evrope i na putu je da bude dio ove velike porodice. Mi njegujemo sve evropske tekovine i vjerujem da ćemo u narednom periodu svjedočiti procesima koji će nas približiti Evropi.
 
U to ime svim građanima Općine Jajce upućujem iskrene čestitke u povodu 9. maja  Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope. 
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti