Općina Jajce

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK prihvatilo zahtjev Općine Jajce za odlaganje donošenja odluke za dodjelu koncesija za izgradnju MHE na Plivi

web grbU obavezi, ali i želji, da pravovremeno informišemo javnost o svim koracima koje Općina Jajce poduzima vezano za dodjelu predhodne saglasnosti u postupku dodjele koncesije za projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“ podsjećamo da je Općinski Načelnik dana 30.11.2020. godine uputio Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK zahtjev za odlaganje donošenja odluke o pristupanju proceduri za dodjelu koncesije do konstituisanja Općinskog vijeća Jajce.

Danas je, kao odgovor na Zahtjev, na adresu Načelnika općine Jajce Edina Hozana stigla Obavijest iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK kojom obavještavaju da nadležno Ministarstvo neće provoditi radnje i voditi postupak radi donošenja odluke o dodjeli koncesije sve dok se ne okonča postupak konstituisanja Općinskog vijeća Jajce i dok se Općinsko vijeće ne očituje po istom prema ovom Ministarstvu. 
 
Tokom jučerešnjeg dana na adresu Općine Jajce investitor privredno društvo Bosnia Green Energy Project d.o.o. Sarajevo uputilo je Obavijest o povlačenju zahtjeva za saglasnost za Projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“, te je iz tih razloga otkazana i Javna rasprava zakazana za srijedu,  9.12.2020. godine.
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK prihvatilo zahtjev Općine Jajce za odlaganje donošenja odluke za dodjelu koncesija za izgradnju MHE na Plivi