Općina Jajce

Otkazuje se Javna rasprava Projektovanje, izgradnja, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“

web grbNakon što je danas, 7.12.2020. godine, na adresu Općine Jajce privredno društvo Bosnia Green Energy Project d.o.o. Sarajevo uputilo Obavijest o povlačenju zahtjeva za saglasnost za Projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“ Komisija za provođenje javne rasprave obavještava javnost da se otkazuje Javna rasprava zakazana za srijedu,  9.12.2020. godine.

Na osnovu Obavijesti broj:02-19-9663/20 od 7.12.2020. godine investior je odustao od zahtjeva za prethodnu saglasnost iz razloga nekonstituisanja Općinskog vijeća Jajce, te je  kod Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK  povukao predmetni zahtjev. Kada se konstituše Općinsko vijeće, te lokalna zajednica bude u mogućnosti u punom kapacitetu učestvovati u postupku, tada će se investitor ponovo obratiti resornom Ministarstvu sa novim zahtjevom. 
 
Komisija za provođenje Javne rasprave ima obavezu ponovo obavjestiti javnost o novom terminu Javne rasprave i provesti proceduru u skladu sa Zakonom o koncesijama.
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Otkazuje se Javna rasprava Projektovanje, izgradnja, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“