Općina Jajce

Javni poziv

javni poziv ifadU okviru “Projekta razvoja ruralnog poslovanja” finansiranog iz kredita IFAD-a (Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj) koji implementira Ured za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ured za koordinaciju projekata – PCU i Sarajevska regionalna razvojna agencija “SERDA” oglašavaju:
 
JAVNI POZIV
ZA PRIJAVU ZAINTERESIRANIH ZA JESENJU SADNJU JAGODASTOG I KROŠNJASTOG VOĆA, LJEKOVITOG I AROMATIČNOG BILJA
 
 
Ovim se pozivaju svi zainteresovani poljoprivrednici (koji su popunjavali upitnike i oni koji to nisu učinili) da se prijave za jesenju sadnju jagodastog i krošnjastog voća, te ljekovitog i aromatičnog bilja u općinama Projektnog područja Projekta razvoja ruralnog poslovanja.
 
Projekat razvoja ruralnog poslovanja implementira se na prostoru 27 općina u Federaciji, među kojima je i Općina Jajce (u SBK općine Jajce, Dobretići i Gornji Vakuf-Uskoplje).
 
Poljoprivrednici koji do sada nisu popunjavali upitnike dužni su to učiniti prilikom prijave.
 
Projektom ćer biti obuhvaćeni vrlo siromašni i siromašni poljoprivrednici, žene i mladi sa prihodima ispod 417,00 KM po glavi domaćinstva i malim posjedom zemljišta, a na bazi kriterija definiranih Projektom.
 
Program podrške za jesenju sadnju podrazumijeva sufinansiranje nabavke i isporuke start paketa za sadnju: maline, šumske i kultivisane jagode, kupine, borovnice, aronije, te šljive, jabuke, kruške, trešnje, breskve, nektarine i smilja.
 
Jesenja sadnja će biti podržana sa do 80% granta bespovratnih sredstava – (od strane Projekta 20%, Općine Jajce 50% i otkupljivača 10%), dok će preostalih 20 % finansirati poljoprivrednik iz vlastitih izvora ili iz kredita po povoljnim uslovima u okviru Projektne kreditne linije ili uz mogućnost odgođene otplate na više rata u rodu u dogovoru sa otkupljivačem.
 
ZAINTERESIRANI SE MOGU PRIJAVITI U OPĆINI JAJCE, Općinska služba privrede/gospodarstva, Ured broj: 64,  najdalje do 30.9.2016. godine.
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Javni pozivi Javni poziv