Općina Jajce

Prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“ Jajce

13.rujan učenici generacije 1Nakon što je na završnim svečanostima ispraćaja maturanata u OŠ „Berta Kučera“ i OŠ „Jajce“ Kruščica najboljim učenicima ovih škola uručio nagrade, danas je Načelnik općine Jajce Edin Hozan upriličio prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“.

Generacija devetogodišnjaka 2015/2024 OŠ „13. rujan“ Jajce iznjedrila je šest učenika generacije koji su od početka školovanja u svojim knjižicama bilježili samo petice. Taj epitet ponijeli su: Amina Mraković, Sara Crnoja, Petra Crnoja, Dolores Trupina, Iva Miketa i Andrej Cvitić.
 
Prijemu su, uz učenike generacije, prisustvovali i zamjenica ravnateljice, pedagoginja Vesna Pastuhović Martinović i razrednik odjeljenja sa pet učenika generacije Mijat Bungić.
 
Načelnik Hozan čestitao je učenicima generacije, a na prijemu su se zahvalili i predstavnici škole. 
 
„Čestitam svima i vama i vašim nastavnicima i roditeljima, ali uspjeh je vaš. Pred vama su nove obaveze i novi izazovi i to je život. Ne smijemo zaboraviti da je obrazovanje najvažnije u jednom društvu. Ako imamo obrazovane generacije onda će i društvo doživjeti i napredak i razvoj. To je, draga djeco, zapamtite najvažnije. Zato učite i proširujte svoja znanja. Također, roditeljska zasluga u vašim životima je velika, možda i najveća. Roditeljima treba biti zahvalan i roditelje treba poštovati. Još jednom vam iskreno čestitam na uspjehu koji ste postigli tokom devetogodišnjeg obrazovanja“, istakao je Načelnik Hozan i dodao „Posebno sam sretan što je danas sa vama i moj nastavnik Mijat koji je bio i ostao omiljen među učenicima. Krasi ga najvažnija ljudska osobina, bio je i ostao dobar čovjek i pedagog i budite sretni što ste imali priliku, kao i ja, učiti od nastavnika Mijata.“
 
Ponosan na sve svoje učenika, posebno na svoju posljednju generaciju u nastavničkoj karijeri, razrednik odjeljenja sa pet učenika generacije, Mijat Bungić zahvalio se Načelniku Hozanu na srdačnom prijemu, ne krijući zadovoljstvo što je imao priliku biti nastavnik i današnjem Načelniku općine. 
 
„Ovoj djeci treba biti vjetar u leđa, dati im poticaj da idu dalje. Ako čovjek voli svoj posao, onda to radi srcem, a moje srce je ponosno na ovu djecu. Mogu slobodno reći da je ovo do sada najbolja generacija osnovaca u mojoj karijeri. Razrednik sam čak pet učenika generacije i ja im još jednom čestitam“, istakao je razredni starješina Mijat Bungić.
 
Načelniku Hozanu i Općini Jajce zahvalila je pomoćnica ravnateljice Osnovne škole „13. rujan“ Vesna Pstuhović Marinović:
 
„Lijepa je ovo gesta za naše školarce. Želim im da nastave ići kroz život kao do sada, bit će sigurna sam i izazova, ali ako nastave živjeti svoje snove doći će i do cilja.“
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan učenicima generacije uručio prigodne poklone Općine Jajce. Uz knjigu, najbolji su nagrađeni i novčanim poklonom u iznosu od 200 KM.
 
Već po tradiciji Općina Jajce nagrađuje učenike osnovnih škola, nosioce posebne diplome „Učenik generacije”. Tako je i ove godine Općina Jajce prepoznala trud i zalaganje školaraca i nagradila najbolje jajačke osnovace. Generaciju devetogodišnjaka 2015/2024 u tri osnovne škole: „Berta Kučera“, „13. rujan“ i „Jajce“ Kruščica obilježio je 21 učenik generacije. OŠ „Braća Jezerčić“ Divičani nije imala učenika generacije u ovoj školskoj godini. 
 
13.rujan učenici generacije 2 13.rujan učenici generacije 3
 
13.rujan učenici generacije 4 13.rujan učenici generacije 5
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Prijem za najbolje učenike Osnovne škole „13. rujan“ Jajce