Općina Jajce

Iz Jajca ispraćeni učesnici Marša mira, večeras Jajce dočekuje učesnike Biciklističkog maratona

mars mira 2Jučer su iz Jajca ispraćeni  učesnici Marša mira Srebrenica 2024. godine.  46  Jajčanki i Jajčana pridružilo se koloni sa više od pet hiljada učesnika iz Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta koja je jutros iz Nezuka krenula na put dug 100 kilometara ka Potočarima. Oni će u narednim danima proći nekadašnjim putem spasa, odnosno smrti na kojem su u julu 1995. godine pogubljeni brojni Bošnjaci. Učesnici Marša mira učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Jajcu odali su počast žrtvama genocida nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine i svim poginulim i palim borcima i šehidima.

Večeras će Jajce ugostiti učesnike 20. Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica, koji sa sobom nose parolu „Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi“ na putu dugom 500 kilometara. Biciklisti su jutros krenuli s gradskog trga u Bihaću, a kraj prve etape i prvo noćenje je u Jajcu u Gradskoj dvorani Jajce. Pozivamo građane da svojim prisustvom pozdrave učesnike Biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica, koji će u Jajce stići večeras, ponedjeljak oko 18:00 sati. Iz Jajca će biciklisti biti ispraćeni u utorak ujutro u 8:00 sati iz centra grada.

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Iz Jajca ispraćeni učesnici Marša mira, večeras Jajce dočekuje učesnike Biciklističkog maratona