Općina Jajce

Općinu Jajce posjetile predstavnice Udruženja "Bosni u amanet"

Bosni u amanet 1Načelnik općine Jajce Edin Hozan ugostio je predstavnice Udruženja „Bosni u amanet“ koje godinama radi na očuvanju i njegovanju bosanskohercegovačke kulturne baštine, promovišući najljepše vrijednosti naše zemlje kroz brojne aktivnosti i humanitarne akcije.

Safija Haskić predsjednica i članica Merjem Sipović, uz riječi zahvalnosti načelniku Hozanu na prijemu, predstavile su Udruženje i projekte koje realizuju, s posebnim osvrtom na važnost očuvanja tradicije naroda i narodnosti, baštine i njegovanja i očuvanja sevdalinke, tradicionalne bosansko-hercegovačka narodne pjesme koja, kako ističe gospođa Haskić, liječi dušu i okuplja ljude oko dobra. Tako i jedan od projekata ovog Udruženja i snimanje pjesama o bosansko-hercegovačkim gradovima. Do sada su snimili pjesme sa spotovima na autentičnim lokacijama u deset gradova među kojima je i grad Jajce. 
 
Načelnik Hozan zahvalio se članicama Udruženja na predanom radu na očuvanju kulturnih vrijednosti Bosne i Hercegovine. Promocija spota i pjesme o Jajcu bit će upriličena tokom ovog ljeta u našem gradu, dogovoreno je na susretu održanom u Jajcu. 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Općinu Jajce posjetile predstavnice Udruženja "Bosni u amanet"