Općina Jajce

Delegacija donatora LDSC i predstavnici Muslim Aid Association u posjeti Jajcu

muslim aid donatori4Delegacija donatora LDSC (Latter Day Saint Charities) sa implementatorima projekata, predstavnicima Muslim Aid Association, ovih dana posjetila je korisnike plasteničke proizvodnje, pčelarstva i stočarstva sa ciljem monitoringa projekata Muslim Aid Association koji su realizovani u Jajcu. Riječ je o projektima socio-ekonomskog osnaživanja koji se na području Jajca implementiraju od 2016. godine.

Novi tim supervizora LDSC i predstavnike Muslim Aid Association na čelu sa direktoricom Edinom Šehić-Salija primio je Načelnik općine Jajce Edin Hozan sa saradnicma.
 
Razgovaralo se o planiranju i realizaciji narednih projekata iz oblasti poljoprivrede u općini Jajce. Načelnik Hozan zahvalio se za dosadašnju podršku poljoprivrednicima na području općine Jajce i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena.
 
„Uvijek nas obradujete, nadam se da će tako biti i danas. Sa Vašom organizacijom smo proteklih godina uspješno realizovali brojne programe i nadam se da ćemo nastaviti tu saradnju. Općina Jajce ulaže značajna sredstva u poljoprivredu. Naša želja je uvesti neke nove projekte koji će uvezati poljoprivredu i turizam, kao dvije važne grane razvoja naše općine“, istakao je načelnik Hozan.
 
„Utisci o Jajcu su divni i zato smo odabrali baš Jajce za posjetu naših novih donatora. Uz podršku Općine Jajce  realizovali smo pet projekata, kojima je obuhvaćeno 99 korisnika. Zato je Jajce jedna od vrlo uspješnih općina u kojima implementiramo projekte ekonomskog osnaživanja porodica u ruralnim područjima“, istakla je direktorica Muslim Aid Association Edina Šehić-Salija i zahvalila se Općini Jajce na uspješnoj saradnji i realizaciji dosadašnjih projekata.
 
muslim aid donatori1 muslim aid donatori2
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Delegacija donatora LDSC i predstavnici Muslim Aid Association u posjeti Jajcu