Općina Jajce

Vijesti

Telegram sućuti:Otišao je veliki Vojislav Vojo Vujanović

VojislavPovodom smrti velikog likovnog, pozorišnog i književnog kritičara Vojislava Voje Vujanovića Načelnik Općine Jajce Edin Hozan uputio je telegram saučešća porodici i Društvu pisaca BiH. 
U telegramu se kaže: 
 
"Uvaženi članovi Društva pisaca BiH,
Poštovana obitelji Vujanović,
 
Duboko potreseni tužnom viješću o smrti dragog nam Vojislava Voje Vujanovića, prijatelja i saradnika, velikog književnog kritičara, neizostavnog gosta grada Jajca tokom Pozorišnih/Kazališnih igara BiH, velikog zagovornika za vraćanje Igara u Jajce i slektora Igara, nadasve velikog umjetnika i čovjeka, upućujemo Vam izraze naše iskrene sućuti u ime svih građana Jajca. 
 
Odlazak dragog nam Voje ostavio nam je veliku prazninu. Njegova vedrina, neizmjerna dobrota, radinost i čestitost, a prije svega njegova ljudska toplina svima će nedostajati. Gubitak je nemjerljiv i nenadoknadiv za sve nas, njegove saradnike, za kulturnu scenu BiH, posebno za njegovu obitelj, ali i za sve one kojima je nesebično pomagao. 
 
Neizmjerno smo zahvalni našem Voji na velikoj ljubavi prema našem gradu. Njegova želja da grad Jajce bude ponovo dio velikog kulturnog i pozorišnog događanja BiH, da kroz pisani trag u djelima „Plodovi i Rađanja“ i „Plodovi i Trajanja“ pokuša otrgnuti od zaborava jedan od zvjezdanih trenutaka u ukupnoj povijesti bosanskohercegovačke kulture, bit će nam vodilja da Pozorišne/Kazališne igre BiH u Jajcu traju i svijetle još jačim sjajem.
        
Molim Vas da naše izraze iskrene sućuti prenesete porodici, a nama ostaje zadatak i obaveza da nastavimo putem kojim je hodio veliki umjetnik Vojislav Vojo Vujanović. Suosjećajući u boli koji je zadesio sve nas, posebno njegove najbliže, još jednom porodici upućujemo izraze iskrene sućuti.
 
Neka mu je veliki pokoj i hvala za sve što je učinio za pozorišnu umjetnost u B i H !" 
 
                                                                              OPĆINSKI NAČELNIK
                                                                                        Edin Hozan   
 
Telegram sućuti obitelji Vujanović i Društvu pisaca BiH uputila je danas i JU Dom kulture Jajce kao organizator i domaćin Pozorišnih/Kazališnih igara BiH. 
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Telegram sućuti:Otišao je veliki Vojislav Vojo Vujanović