Općina Jajce

Vijesti

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio općinu Jajce

predsjednikfbihPredsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je danas Općinu Jajce. Ovom prilikom razgovarao je sa Općinskim načelnikom Edinom Hozanom o trenutnom stanju i ukupnom funkcionisanju općine, te o mogućem dogovoru oko implementacije rezultata izbora u općini Jajce.

Načelnik općine Jajce Edin Hozan  upoznao je Predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru o najvažnijim aktivnostima i projektima koji se vode na području općine Jajce od projekata poticaja razvoja poljoprivrede, preko stipendiranja studenata, upošljavanja volontera sa visokom i višom stručnom spremom, poticaja privredi kroz projekte samozapošljavanja, subvencioniranja kamata preduzećima, razvoja turizma do velikog projekata vodosnabdjevana i odvodnje otpadnih voda čemu prepreka, kako je istakao Načelnik Hozan, počinje biti nefunkcionisanje Općinskog vijeća Jajce.     

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara naglasio je da je cilj posjete Općini Jajce da se sagleda kako općina Jajce funkcioniše. „Od općinskog načelnika Edina Hozana sam čuo na koje načine općina funkcionira, te da stabilnost proračunu daju i sredstva koja se na temelju potopljenog zemljišta dobivaju od Elektroprivrede HZHB“ , istakao je Predsjednik Federacije.
 
Načelnik Hozan zahvalio se Predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavaru na posjeti i pokazanoj volji za pomoć u prevazilaženju nastalih problema u funkcionisanju rada Općinskog vijeća Jajce, te istakao kako želi da se imenovanje predsjedavajućeg  i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jajce što prije desi. 
 
„S partnerima iz  Koalicije za bolje sutra Jajcu vodimo intenzivne razgovore s namjerom da dođe do sporazuma. Najveći dio pregovora uspješno je riješen, trenutno u razgovorima tražimo kompromise oko upravljanja javnim poduzećima“, istakao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.
 
Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji za koju se od Lokalnih izbora 2016. godine nije uspjelo pronaći rješenje Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je kazao: „Ovdje postoji problem nepovjerenja između onih koji su dobili glasove na izborima, došao sam ih potaknuti na tolerantniji pristup u dogovaranju ukupnog funkcioniranja općine i Općinskog vijeća. Od načelnika Hozana sam dobio riječ da postoji spremnost na dogovor koji će biti na dobrobit svih stanovnika u općini Jajce. Ja sam, kao Predsjednik Federacije BiH, želio dati poticaj da općina Jajce koja je značajna u Središnjoj Bosni i F BiH funkcionira na najbolji mogući način. S obzirom na stabilnost proračuna ove općine, Jajce može mnogo bolje funkcionirati, za što je potrebna izgradnja međusobnog povjerenja.“ poručio je Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. 
 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio općinu Jajce