Općina Jajce

Čestitka Načelnika Općine Jajce u povodu Dana državnosti BiH

dandrzavnosti25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine historijski je datum za našu zemlju. U želji da svi građani ovaj praznik dožive istinski kao jedan od najvećih i najvažnijih datuma u istoriji Bosne i Hercegovine očekujemo da će poslodavci u našem gradu znati cijeniti vrijednosti ovog datuma i osigurati svojim uposlenicima pravo na neradni dan, ali isto tako i pravo da i na taj način zaposleni građani Jajca osjete ovaj dan kao svoj praznik.

Poštovani Jajčani i Jajčanke, čestitam vam 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Čestitam vam praznik koji označava istorijski kontinuitet Bosne i Hercegovine kao države. 
 
Odluke ZAVNOBiH-a, kao temelj bosanskohercegovačke državnosti, obaveza su za sve nas da poštujemo i čuvamo istinu o viševjekovnom identitetu Bosne i Hercegovine. 
 
Dragi sugrađani, sretan vam Dan državnosti BiH!
 
Načelnik Općine Jajce Edin Hozan
 

Saopštenje Federalnog ministarstva rada i socijalne politike povodom 25. novembra

zastavabihFederalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), utvrđeno da je 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državni organi, preduzeća i druga pravna lica ne rade. Shodno navedenom, 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika.
 
S obzirom da ove godine 25. novembar pada u subotu, to će 25. novembar 2017. godine, biti neradni dan za one državne organe, preduzeća i druga pravna lica koja rade subotom.
 

U Jajcu će nizom svečanosti biti obilježen Dan državnosti BiH

zastavabihOpćina Jajce u saradnji sa Domom kulture Jajce, Dječijim vrtićem, osnovnim i srednjim školama i kulturno- umjetničkim društvima i udruženjima, Gradskim duhačkim orkestrom/Limenom glazbom Jajce i RTV Jajce organizuje niz manifestacija koje će obilježiti 25. novembar Dan državnosti BiH.

Opširnije...

Program obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH

JAJCEPozivamo građane Jajca da prisustvuju manifestacijama obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
 
Posebno pozivamo sve Jajčane da svojim učešćem uveličaju svečanost polaganja cvijeća na Spomen fontanu oslobodiocima Jajca i na taj način pokažemo naš dosljedan put borbe protiv fašizma i očuvanja identiteta Bosne i Hercegovine. Također pozivamo sugrađane da svojim prisustvom uveličaju i Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Jajce. 
 
Polaganje cvijeća biće upriličeno u subotu, 25.11.2017. godine u 9:30 sati, a Svečana sjednica OV Jajce održaće se istog dana s početkom  u 10:00 sati.

Održana Komemorativna sjednica povodom smrti Branka Čavara

abrankocPovodom iznenadne smrti Branka Čavara, bivšeg načelnika Općine Jajce u Velikoj sali Općine jutros je održana Komemorativna sjednica.
 
Komemoraciji su prisustvovali članovi obitelji, brojni prijatelji i poznanici Branka Čavara, čiji je iznenadni odlazak ostavio duboku prazninu u našem gradu. 
 
Prisutnima su se obratili Načelnik Općine Jajce Edin Hozan, predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović, predsjednik Uprave Auto kluba Jajce Nikola Pedljo, te Načelnik PU Jajce Bare Pršlja. Telegram sućuti, ispred AMS BiH pročitao je Marko Lučić.
 
U svojim obraćanjima svi Brankovi prijatelji, poznanici i suradnici istakli su njegovu ljubav prema rodnoj grudi, njegovu spremnost za pomoć i saradnju, te osmijeh i dobrotu koji su do posljednjeg dana krasili Branka Čavara.

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti