Općina Jajce

Proslavimo zajedno 623. rođendan našeg grada

danopcine194Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. februar/veljača je Dan općine Jajce. Datum je ovo prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva. Dragi sugrađani, tim povodom čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na svečanosti koje će biti upriličene u povodu obilježavanja ovog, za Jajce, značajnog datuma. 
 
Proslavimo zajedno 623. rođendan našeg grada!  

Opširnije...

Stotinu jajačkih osnovaca na ceremoniji otvaranja EYOF-a 2019

EYOF2019U organizaciji Općine Jajce, u nedjelju 10.2.2019. godine,  stotinu učenika jajačkih osnovnih škola prisustvovaće svečanom otvaranju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019. Predvođeni nastavnicima učenici osnovnih škola „Berta Kučera“, „13. rujan“, „Braća Jezerčić“  i „Jajce“ Kruščica prisustvovaće Svečanoj ceremoniji otvaranja festivala koja će se održati na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, Koševo.

Opširnije...

Zakazana 10. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce

web grbZa ponedjeljak, 28.1.2019. godine zakazana je 10. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će se održati u Velikoj sali Općine s početkom u 13:00 sati.
Za 10. redovnnu sjednicu Općinskog vijeća Jajce predložen je sljedeći D N E V N I  R E D

Opširnije...

Zajedno se skijamo još u utorak i srijedu

skicentarranceDragi školarci već više od dvadeset dana traje naše zajedničko druženje na skijanju. Do danas registrujemo više od 1000 vaših posjeta skijalištu na Poljanama. Vjerujemo da smo ove godine uspjeli mnoge od vas i naučiti skijanju i da ste svi uživali u zimskim radostima na snijegu, neko na skijama, a neko i na sankama. Obavještavamo vas da u ponedjeljak neće biti organizovanog skijanja zbog aktivnosti Ski Centra na pripremi staze, a Općina Jajce i Ski Centar „Ranča” boravak na skijalištu vam obezbjeđuje još samo u utorak i srijedu, 29. i 30. januara. Iskoristite još ova dva dana za besplatno skijanje.
 
Općina Jajce zahvaljuje se svim učenicima koji su tokom januara koristili pogodnosti koje vam jer obezbijedila Općina Jajce. Posebnu zahvalnost dugujemo školama i nastavnicima za svesrdnu podršku u realizaciji ovog projekta.
 

Posjete porodicama u povodu Božićnih praznika

bozicP3U povodu Božićnih praznika Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović danas su posjetili naselja Bravnice, Rika, Kamenice i  Ćusine i tom prilikom porodicama koje se nalaze u teškom materijalnom stanju uz čestitku za sretan Božić uručili skromne novčane poklone.

Opširnije...

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti