Općina Jajce

Košarkaši KK "Vodopad" sretno doputovali u prijateljsku posjetu u Szekszárd

KKuSexazrd2U šestodnevnu posjetu prijateljskom gradu Szekszárd u Mađarskoj jutros su otputovali članovi Košarkaškog kluba „Vodopad“ Jajce. Kadetsku i pionirsku selekciju KK „Vodopad“ Jajce ugostiće košarkaši iz Szekszárda.

Opširnije...

Saopćenje za javnost povodom rješavanja problema u oblasti srednjeg obrazovanja u Jajcu

web grbNakon što je Ministrica obrazovnja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB Katica Čerkez dala i zvanično saopštenje da u Jajcu neće biti otvorena nova srednja škola koja bi radila po bosanskom nastavnom planu i programu, nego će u postojeće dvije biti uvedeni istorija i geografija BiH, a učenici će dobiti i mogućnost da izaberu obilježja na svjedočanstvima, Načelnik Općine Jajce Edin Hozan izražava zadovoljstvo postignutim rješenjem ovog problema i daje sljedeće saopštenje:

Opširnije...

36. Pozorišne/Kazališne igre BiH

pozirisne3Najznačajniji pozorišni kulturni događaj u Bosni i Hercegovini Pozorišne/Kazališne igre BiH, 36-te po redu, počinju 1. jula, a  Ključ grada Jajca ove godine, u devet festivalskih dana, biće u rukama doajena glumišta Dragana Jovičića, bivšeg direktora Kamernog teatra 55. Selektor ovogodišnjih Pozorišnih/Kazališnih igara u Jajcu je dramski pisac, dramaturg, teatrolog, profesor Almir Bašović.

Opširnije...

Općina Jajce podržala opremanje kabineta elektrotehnike u Srednjoj strukovnoj školi

elektrokabinetUčenici Srednje strukovne škole „Jajce“ predvođeni profesorom Seadom Muharemovićem jutros su Općinskom načelniku Edinu Hozanu uručili Zahvalnicu za podršku u opremanju kabineta elektrotehnike. Kabinet će biti na raspolaganju učenicima elektro zanimanja, a isti će aktivno koristiti i školska sekcija elektrotehnike. Cilj opremanja kabineta elektrotehnike je omogućiti učenicima sticanje znanja i vještina koje će im pomoći u kvalitetnijem obrazovanju, ali isto tako i učiniti ove predmet kroz praktične vježbe zanimljivijim, te među učenicima popularisati tehnička zvanja. 
 

Eko akcija i takmičenje - Podvodni svijet Malog Plivskog jezera ovjekovječen fotografijama

ronioci1Minuli vikend na Malom Plivskom jezeru obilježile su ronilačke aktivnosti. Dvodnevno druženje u organizaciji Ronilačkog kluba „Bosna“ i uz podršku Općine Jajce bilo je u znaku takmičenja u podvodnoj fotografiji i eko akciji čišćenja jezera.
 
Podvodne ljepote Malog Plivskog jezera u Jajcu bile su inspiracija za više od 50 takmičara koji su se prvog dana takmičili u okviru 3. Međunarodnog Eko kupa Without Borders u podvodnoj fotografiji. Prohladna voda i slabija vidljivost nisu spriječili takmičare da naprave kvalitetne fotografije i što je najvažnije uživaju u druženju, te razmjene nova saznanja iz oblasti podvodne fotografije. 

Opširnije...

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti