Općina Jajce

Završeni radovi u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića, od sutra saobraćaj prema osnovnom režimu

travnickakapijaObavještavamo građane da su radovi na planiranoj rekostrukciji dijela  ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića završeni.  Povodom završetka radova Odlukom Općinskog Načelnika stavlja se van snage  Odluka o privremenoj regulaciji saobraćaja broja:02-27-1603/18  od 27.2.2018. godine i Odluka o izmjeni odluke o privremenoj regulaciji broj:02-27-1932/18 od 13.3.2018. godine. Saobraćaj vozilima u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića odvijat će se prema osnovnom režimu. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivati će se od črtvrtka, 26.4.2018. godine. 

Zajedničkom akcijom obilježimo Dan planete Zemlje

Dan Zemlje copyU povodu 22. aprila Dana planete Zemlje Općina Jajce u saradnji sa nevladinim organizacijama, sportskim kolektivima, javnim ustanovama i građanima organizuje veliku akciju uređenja obala rijeke Plive i gradskih parkova. Tim povodom jučer je upriličen zajednički sastanak sa učesnicima ovih aktivnosti. 

Opširnije...

Priznanje Počasni građanin uručeno doktoru Benu

drben3Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jajce upriličenoj u povodu Dana općine  Počasnim građaninom Jajca proglašen je dr. Benjamin Alfred Markin, Jajčanima poznatiji kao dr. Ben. Zbog bolesti dr. Ben nije prisustvovao svečanosti, ali je ovih dana posjetio svoje Jajce i tom prilikom su mu Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović uručili Priznanje POČASNI GRAĐANIN Općine Jajce.

Opširnije...

Stipendije Općine Jajce za 204 studenta

stipendije20182U prepunoj općinskoj sali danas je u Jajcu upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju studenata koji su po Konkursu Općine Jajce ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2017/2018. godinu.  Ugovore o stipendiranju sa studentima potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan. Stipendiju  u iznosu od po 100,00 KM mjesečno, za deset školskih mjeseci,  ostvarila su ukupno 204 studenta koji studiraju na jednom od fakulteta na Univerzitetima u Bosni i Hercegovini, ali i izvan granica naše zemlje, u Beču, Splitu, Zagrebu, Rijeci, Istanbulu.

Opširnije...

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na lokalnoj cesti u Lendićima

web grbObavještavamo građane da se zbog oštećenja kolovoza usljed klizanja terena zabranjuje saobraćaj za teretna motorna vozila na lokalnoj cesti u naseljenom mjestu Lendići. Vozači teretnih motornih vozila se upućuju da koriste zaobilazne pravce do svog odredišta.

Live web kamere iz Jajca

cam1cam2

Live kamere rade sa Mozila Firefox-om i Internet Explorerom sa instaliranim VLC plugin-om.

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Vijesti