Općina Jajce

Javni poziv za uvid u Idejne projekte u postupku izdavanja urbanističke dozvole u naseljima Mile i Carevo Polje

web grbNa osnovu člana 66. Zakona o prostornom uređenju („Službene novine SBK/KSB“, broj 11/14) Služba graditeljstva/urbanizma, prostornog uređenja, geodetskih, katastarskih i imovinsko-pravnih poslova raspisuje JAVNI POZIV za uvid u:

 

IDEJNI PROJEKAT radi izjašnjenja u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti za dogradnju postojećeg poslovnog objekta - hotela „Plivsko jezero“ Jajce i rekonstrukciju fasade poslovnog objekta – hotela „Plivsko jezero“ Jajce, u naselju Mile, općina Jajce, po zahtjevu podnositelja „ALM-TURIST“ d.o.o. Jajce. Uvid se može izvršiti lično ili putem punomoćnika dana 21.3.2024. godine, četvrtak, u periodu od 11:00 do 13:00 sati, u zgradi Općine Jajce (kancelarija br. 47).
 
IDEJNI PROJEKAT radi izjašnjenja u postupku izdavanja urbanističke saglasnosti za dogradnju pomoćnog objekta – garaže uz postojeći stambeni objekat u naselju Carevo Polje bb, općina Jajce, po zahtjevu podnositelja Josipa (Mato) Jakeševića i Brankice (Jozo) Jakešević. Uvid se može izvršiti lično ili putem punomoćnika dana 26.3.2024. godine, utorak, u periodu od 11:00 do 13:00 sati, u zgradi Općine Jajce (kancelarija br. 47).
 
Osobe koje se odazovu ovom pozivu dužne su dokazati da su stranke u postupku. Ako stranke u postupku ne pristupe uvidu u projektnu dokumentaciju u određenom roku, smatra se da im je pružena mogućnost uvida u Idejni projekat, te iste iz tog razloga ne mogu tražiti obnovu postupka, pa će se postupak izdavanja urbanističke saglasnosti nastaviti u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju („Službene novine SBK/KSB“, broj 11/14).
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Javni pozivi Javni poziv za uvid u Idejne projekte u postupku izdavanja urbanističke dozvole u naseljima Mile i Carevo Polje