Općina Jajce

Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu

FMROI JP infrastrukturaU cilju stvaranja uslova za održivi povratak, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavljuje JAVNI POZIV za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2024. i 2025. godina.

Predmet ovog Javnog poziva je finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2024. i 2025. godina, za sljedeće programe: 
 
 
 
1.putne infrastrukture; (putevi, mostovi, potporni i zaštitni zidovi, kružni tokovi, parkirališta, pješačke i biciklističke staze, sanacija klizišta i sprječavanje erozije, itd.) 
2.komunalne infrastrukture; (vodovod i kanalizacija, javna rasvjeta, energetske i komunikacijske mreže, plinske i niskonaponske mreže, itd.) 
3.objekata vjerskog i sakralnog karaktera; (vjerski objekti, memorijalni kompleksi i spomen obilježja, prateći objekti, itd.) 
4.objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera; (predškolski objekti, školski objekti, dječija igrališta i igraonice, sportske dvorane i igrališta, itd.) 
5.ostali objekti od značaja za širu društvenu zajednicu; (domovi kulture, društveni domovi, biblioteke, zdravstveni objekti, muzeji i slični objekti društvene namjene, itd.) 
6.zajednički međuentitetski i međuopćinski projekti i zajednički projekti sa vladinim i nevladinim organizacijama; (podrška obnove i izgradnje putne infrastrukture u dijelovima između entiteta, pomoći u obnovi i opremanju objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, te ostalih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu, kao i podrška organiziranja raznih sportskih, kulturnih i drugih manifestacija).   
 
Pravo učešća na Javnom pozivu imaju: Kantonalni organi izvršne vlasti, jedinice lokalne samouprave, mjesne zajednice, institucije i vjerske zajednice, nevladine organizacije i sportske organizacije čije su programske aktivnosti usmjerene na poboljašnje uslova održivog povratka.   
 
Rok za prijave je 30.11.2023. godine
 
JAVNI POZIV I PRIJAVNI OBRAZAC preuzmite na linku OVDJE
 

Kontaktirajte nas

Općina Jajce
Ul. Nikole Šopa
70101 Jajce

  • Centrala: 030/658-011
  • Načelnik: 030/658-013

 

Vi ste ovdje: Početak Aktuelnosti Javni pozivi Javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih i drugih projekata od značaja za širu društvenu zajednicu